Uporabnik

Za prijavo v SIO.MDM potrebujete AAI-račun, ki vam ga je dodelila organizacija na kateri se izobražujete ali ste zaposleni.

Prijava

Prijavo opravite na povezavi https://mdm.arnes.si/, kjer vpišete vpisne podatke vašega AAI-računa. Prijava z gostujočim AAI-računom (domena guest.arnes.si) ni možna.

900

Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, lahko povezavo za ponastavitev le tega pridobite tako, da na prijavni strani desno, kliknete Pozabljeno geslo.

900

V polje AAI-račun vpišite vaše uporabniško ime računa, ter v polje E-pošta elektronski naslov, ki je bil temu računu dodeljen. Če ne poznate uporabniškega imena ali elektronskega naslova, ki pripada vašemu računu, vam lahko podatke priskrbi organizacija, kjer ste račun pridobili. V polje Varnostno vprašanje vpišite vrednost vprašaja(?), ki pravilno reši podano enačbo. S klikom na gumb Pošlji podatke bo na vpisan e-naslov poslana povezava za ponastavitev gesla.

900

V primeru, da sistem sporoči sledeče: "Identitete ni mogoče najti. Vhodni podatki so napačni!", to pomeni, da je bilo vpisano napačno uporabniško ime ali elektronski naslov, ki ne pripada temu AAI-računu.

Osebna stran

Po uspešni prijavi lahko pregledujete in urejate določene podatke vašega AAI-računa.

Moji podatki

Tu je na voljo pregled podatkov vašega računa, kateri so bili določeni ob kreiranju. Te podatke ureja organizacija kjer ste račun prodobili, zato se v primeru potrebe po spremembah obrnite na vašo organizacijo.

900

Spremeni geslo

Če vpis v polja na tej strani ni možen, to pomeni, da je potrebno vašemu računu določiti obnovitveni elektronski naslov, oziroma le tega potrditi. To storite v razdelku Kontaktni podatki.

Z izbiro zavihka Spremeni geslo lahko nastavite novo geslo vašega računa. Po vpisu zahtevanih podatkov, s klikom na gumb Spremeni geslo, spremenite svoje geslo na vpisano. V primeru neujemanja novega gesla ali narobe vpisanega trenutnega gesla, vas bo sistem opozoril.

1000

Kontaktni podatki

V razdelku Kontaktni podatki lahko pregledujete in urejate kontaktne podatke vašega računa. Če želite lahko določite telefonsko številko, domačo telefonsko številko in Obnovitveni elektronski naslov. Urejanje primarnega elektronskega naslova s strani uporabnika ni možno, saj ga lahko ureja le urednik na organizaciji.

900

Obnovitveni elektronski naslov je namenjen pridobitvi povezave za ponastavitev gesla, v primeru izgube le tega. Ta naslov bo tudi v uporabi v AAI storitvah, če vam organizacija ni določila primarnega e-naslova. Pri določanju obnovitvenega elektronskega naslova se ob vpisu e-naslova, ki ga želite uporabiti kot naslov za ponastavitev gesla, na vpisani naslov pošlje povezava za potrditev. To je potrebno potrditi v roku 1 ure. Po vpisu želenega naslova, kliknite gumb Shrani podatke.

900

V prejetem sporočilu kliknite na povezavo, s čemer boste potrdili vaš naslov. Povezava vas bo preusmerila nazaj na vašo osebno stran, kjer bo sedaj možna tudi zamenjava gesla.

Poverilnica

V primeru, da ste učenec, lahko s klikom na razdelek Dokumenti ustvarite poverilnico, s pomočjo katere lahko v primeru menjave organizacije, svoj račun prenesete na novo organizacijo. Poverilnico kreirate s klikom na Ustvari poverilnico.

900

Poverilnico nato prenesite na svojo napravo s klikom na Prevzemite poverilnico. Po uspešnem prenosu lahko poverilnico posredujete na novo organizacijo, kjer vam bodo z njeno pomočjo lažje ustvarili nov AAI-račun.

900

Odjava

S klikom na gumb Odjava desno zgoraj, se lahko odjavite iz svojega računa.

900